Relationer

Föräldrar/Parents

Partner

  • saknas info

Barn/children

  • saknas info

Publik dokumentation om denna person

Jag har bett Mia lägga upp lite om sig självt men det har varit fullt upp med hus och resor.
Så jag tar mig friheten att lägga upp det Mia skrev till mig efter att  jag träffat på ett inlägg Mia hade gjort  om sin mormor som var född på Övre Rikkenstorp på en blogg som finnkärringen hade skapat. /Stefan

Hej igen! :)

Mormor pratade ofta om sin farmor Maja, som bodde hos hennes familj när hon växte upp. Det jag kommer ihåg allra mest är att hon alltid sa "Farmor Maja blev 84 år, det ska jag också bli". Och bara ett par veckor efter sin 84-årsdag dog mormor. 

Mormors pappa hette Johan Karlsson, så helt klart är du och jag släkt eftersom han, enligt husförhörslängden du bifogade, var bror till din pappas farmor Maria.

Jag har inte släktforskat så jättegrundligt - jag letade på Ancestry upp mormors släkt bakåt till 1600-talet, då det enligt kyrkoböckerna kom skogsfinnar till Ljusnarsberg och byggde gården Rikkenstorp. Jag har bara följt kyrkoböcker bakåt och det har spretat lite från rakt nedåtstigande till något sidospår på en bror eller syster någonstans när jag inte kom längre. Så jag vet inte hur tillförlitlig min släktforskning är egentligen.

Kul att du gjort DNA- test! Det har jag också funderat på att göra, det verkar spännande att man tydligen kan ha sitt ursprung någon helt annanstans än man skulle kunnat gissa :)

Jag är ute på landet just nu, men när jag kommer hem kan jag skicka de gamla bilder  jag fick kopior på när jag besökte Rikkenstorp för några år sedan, bl a på mormor när hon var liten. 

Jag vet inte om du såg programmet "Vem tror du att du är" där de spårade Björn Skifs historia bakåt. Det visade sig att även hans släkt härstammar från Rikkenstorp, så vem vet - han kanske också är vår släkting? ;)

Hälsningar 
Mia